Jom Kelik-Kelik !

Feb 22, 2012

New World 55 (NW55)


Assalamuaalaikum...

ya okay okay tak di nafikan...memang dah lama tak update.....(mengaku salah sendiri adalah sifat yang terpuji...tapi lama tak update korang jangan keji....hahahaa...).

ni kak yon nak citer sikit ni..meh lah sini dekat sikit ..rappppat ! rappppat !..nak bagitau kat korang tentang MULTI-PURPOSE GEL yang sangat2 sangat2 sangat2 best dia punya kebaikan/kegunaannya..kalau sapu kat leher jer dah tahu betapa lega dan sejuk2 berangin ala2 Cameron Highlands kat leher kita...eh rasenya tak cukup sejuk tuu..ala2 salji kat Kutub Utara...ha baru tepat. Okay senang citer kat mane kita sapu tu akan rasa pengalaman yang sangat mendamaikan ....contoh kalau kena migrain: sapu kat dahi dan belakang tengkuk ..gosok2...memang pheehh...rase sangat2 bersyukur ..alhamdullilah dan berterima kasih kat gel tu...

kalau nak citer GEL ni memang terlalu banyak manfaat dia...sbb tu syarikat ni hanya keluarkan dua produk saje...sebab nak citer dua produk tu jer dah jenoh nak bercerita..

Kegunaan utama gel ini ialah untuk wanita lepas bersalin. Gel ini akan membantu menyegar dan mengecutkan urat saraf. Menegangkan kulit. Menghilangkan kesan keretakkan kulit atau perut (stretch mark). Menjadikan kulit licin dan gebu semula.



Cara penggunaan : Gosok perut dan pinggang selepas bersalin. Gosok secara pusingan bulatan sehingga keluar buih putih siang sekali dan malam sekali.

Sukatan : 1 sudu teh di perut dan 1 sudu teh di pinggang

Lakukan setiap hari selama 44 hari..(jangan lupe...nak sihat tak? nak cantik tak?..)

Selain dari itu juga boleh digunakan untuk :



1. Memulih dan menambah tenaga batin lelaki
2. Menegang dan mencantikkan payu dara
3. Kesegaran sepanjang hari
4. Penyembuhan penyakit Asma
5. Penyembuhan penyakit lutut
6. Darah Tinggi
7. Ghout
8. Buasir
9. Barah payu dara
10. Sakit Pinggang
11. Sakit Kepala(Migrain)
12. Begok
13. Gastrik
14. Resdung
15. Sakit Perut
16. Haid tidak teratur
17. Sakit gigi
18. Batu karang
19. Sembelit
20. Senggugut
21. Demam panas
22. Telinga bernanah
23. Kudis Kencing manis
24. Ketumbuhan di rahim
25. Lumpuh
26. Bisul/Jerawat batu
27. Panau/kayap/kurap
28. Terkena gigitan binatang berbisa
29. Mabuk/pitam/sesak nafas
30. kejang otot/cramp
31. Luka kecil/luka besar
32. Bengkak/lebam



Kalau kita baca semua kat atas tu mesti tertanya-tertanya ...eh macam mana pulak tu ?...eh macam mana nak guna? jika dirumuskan kesemuanya kita cuma perlu sapu di kawasan yang bermasalah dan gosok sehingga keluar buih. kenapa kena gosok?...kerraaaannnaa...bila kita gosok di kawasan kulit kita ..liang2 pori di kulit akan terbuka...so senanglah gel tu meresap.

Kepada sesiapa yang mempunyai masalah Haid tak teratur, senggugut..dan yang seangkatan dengannya...memang sangat-sangat sesssueeeeiii...wajib standby di saat-saat kecemasan begitu....apa-apa pun kena cubalah dulu ..baru korang percaya..

Pengalaman dari kakak angkat sendiri  yang mahir mengurut orang lepas bersalin...dia dah try urut dan gosok gel ni kat perut dan belakang pinggang orang yang baru lepas bersalin nie...kesannya : Keluar banyak darah-darah beku hitam pekat dan berketul-ketul..kebetulan pulak masa tu ada Jururawat yang datang kat rumah dia untuk pemeriksaan ..lepas tu dia cakap .."eh tak per bagus benda-benda ni semua keluar sebab ni darah kotor yang keluar nie..."(punyalah lega kakak angkat aku tu...mesti kembang hidung dia bangga dan berpuas hati masa tu..heee...) ..bila dah tahu macam terus sambung mengurut lagi seminggu sebab terlalu berpuas hati...

upss lupe nak bagitau...lagi satukan korang tak payah nak sapu2 pilis kat dahi tu...lecehkan nanti bersepah2 serbuk tu kan...nak kena sapu plak satu hal..bila guna gel nie terus jer sapu kat dahi..tugas gel ni sama jer untuk tarik segala angin-angin yang jahat tu daripada kepala kita...mudah kan?

                 

2.Syampu Pelbagai Herba NW55(RM25.00)

Dengan gabungan pelbagai herba, syampu ini dapat membantu menyejukkan dan menyegarkan kulit kepala. Oleh itu akan dapat :

• Mengurangkan rambut gugur berlebihan
• Menghapuskan kelimumur
• Membantu pertumbuhan rambut

Cara Penggunaan :

• Basahkan rambut, urut rambut dan kulit kepala dengan syampu ini, biarkan selama 30 minit, kemudian bilas sepenuhnya.

Untuk rambut dan kulit kepala yang sihat biarkan 5 minit, kemudian bilas.


Gel ni ada dua saiz : yang besar (100gm)RM39.90 / yang kecil (50gm) RM24.50

Kalau nak order boleh hubungi saya di talian 019-6089595 (Yun) atau boleh inbox melalui facebook saya (clik fb batch di atas)....

Okay korang....selamat mencuba !

1 comment:

Related Posts with Thumbnails